Philips sluit fabriek in Albuquerque

Philips Electronics sluit eind 2003 zijn halfgeleiderfabriek in het Amerikaanse Albuquerque, zeshonderd banen gaan verloren.

In de fabriek worden chips voor mobiele telefoons en semafoons gemaakt, maar ook voor de auto-industrie. De vraag naar deze chips is drastisch gedaald, zodat Philips geen heil meer ziet in het openhouden van de fabrieksdeuren.
 
In juni werden al 250 mensen ontslagen en in september konden nog eens zeventig mensen uitkijken naar een andere baan. Philips is niet van plan de fabriek in de toekomst weer te openen en wil hem verkopen.
 
De zeshonderd banen gaan nog niet direct verloren. De werknemers blijven in dienst tot het derde kwartaal van volgend jaar wanneer de fabriek definitief zijn deuren sluit en Philips de werkzaamheden bij andere fabrieken in Noord-Amerika, Azie en Europa onderbrengt.
 
De halfgeleiderfabriek in Albuquerque werd in 1980 en 1981 gebouwd door Philips. De eerste chips rolden een jaar later van de band. De fabriek opereerde tot 1992 onder de merknaam Signetics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-11T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.