Tablet PC geen bedreiging voor notebook

Hoewel de markt voor de pas geïntroduceerde Tablet PC's tussen nu en 2007 jaarlijks met 65% zal groeien, gelooft IDC niet dat ze een bedreiging zullen vormen voor de traditionele notebook.

Vorige week kwamen tal van hardwareleveranciers op de proppen met hun modellen die werken met het Windows XP Tablet Edition besturingssysteem van Microsoft. Ook volgende week op de Comdex wordt verwacht dat vooral Tablet PC's de show zullen stelen.
 
Volgens het onderzoeksbureau IDC Research zal de West-Europese markt slechts langzaam interesse tonen voor de nieuwe toestellen. De doorbraak zal volgens de marktonderzoeker geremd worden door de onvolledigheid van de schriftherkenning waarmee de toestellen worden uitgerust. Ook mechanische problemen zouden een hinderpaal vormen.
 
IDC verwacht dat vooral bedrijven in Tablet PC's zullen investeren, met name voor werknemers zonder vaste plek. Onderzoek toont aan dat de modellen die makkelijk kunnen omgebouwd worden van notebook tot Tablet PC het meeste succes zullen kennen. Traditionele Tablet PC's, zoals die al tien jaar bestaan en geen keyboard hebben, zullen ook nu niet doorbreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.