Icann wil nieuw beleid voor internetdomeinen

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) overweegt af te stappen van de huidige boomstructuur voor internetdomeinen.

Als mogelijk alternatief noemt Icann-voorzitter Stuart Lynn het vergeven van internetachtervoegsels aan 'sponsors', die kunnen aantonen dat er vraag naar is.
 
Dit nieuwe beleid van de Icann maakt de weg vrij voor het .eu achtervoegsel. De Europese Commissie probeert dit ccTLD (country code Top Level Domein) al jaren te realiseren. De huidige regels van de Icann staan het domein niet toe, omdat de EU niet voorkomt op de ISO 3166-1 lijst van landen erkend door de Verenigde Naties.
 
Lyn publiceerde zijn RFC (Request For Comments) op 8 novmber op de website van de Icann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nu krijgen we het, ook de ICANN wordt commercieel. Dat *kan* gunstig zijn, maar ook heel erg ongunstig, want de hoogste bieder ( lees : de bedrijven met de meeste munten ) gaan dan mogelijk aan de haal met nieuwe extensies waardoor er een groot risico is voor de kleinere ondernemer die dan, of hij wil of niet, perse met dat bedrijf in zee moet gaan wil deze ondernemer een domeinnaam kunnen registreren.
Natuurlijk is het prettig als er meer extensies komen, want daarmee vergroten we de kans op een geschikte domeinnaam. Dit resulteert mogelijuk wel in het tevens minder waard worden van domeinnamen waardoor de handel in domeinnamen een zet in de verkeerde richting krijgt. Als internationale domeinnaamextensies zoals EU een feit gaan worden, prima, maar hopelijk dan wel door een nieuwe stichting beheerd die voor een evenwichtige registratie en distributie van registratiekanalen gaat zorgen.
Een prettige bijkomstigheid is dat de SIDN dan mogelijk zijn monopolypositie op de Nederlandse markt kwijt gaat raken wat binnen het Nederlandse toplevel andere opties kan bieden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-12T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.