AMD reorganisatie treft 2000 banen

De vorige week aangekondigde reorganisatie bij AMD kost tweeduizend werknemers hun baan. Dit komt neer op 15 procent van het personeel. De eerste duizend ontslagen zijn gisteren doorgevoerd.

De tweede helft volgt eind juni. De personeelsreductie van 15 procent moet voor juli, het eind van het tweede kwartaal, afgerond zijn. De kosten hiervoor, enkele honderden miljoenen dollars, worden in het vierde kwartaal van dit jaar opgenomen.
 
Deze nieuwste ontslagronde, die de Verenigde Staten, Europa en Azië raakt, is onderdeel van een brede reorganisatie waarmee AMD komend jaar in totaal 350 miljoen dollar wil besparen. De Intel-concurrent, die sinds 2000 gestaag marktterrein verovert, kampt al sinds de zomer van vorig jaar met financiële bloedingen.
 
"Ons succes staat of valt met een solide financiële basis", zegt AMD-president Hector Ruiz. "Het is derhalve onderdeel van onze voortdurende strategie om zowel operationele als investeringskosten te blijven verlagen. Het terugbrengen van het aantal werknemers is pijnlijk, maar zal ons wel helpen om van een eventueel herstel in de markt sneller te kunnen profiteren."
 
Het wachten is op AMD's hybride 32-bit Hammer-processoren met 64-bit instructieset-extensies. Die aanstaande chips voor servers en werkstations komen al vrij snel ook naar de desktopmarkt.
 
"In de komende zes maanden brengen we een aantal zeer concurrerende producten op de markt waarmee we segmenten betreden waarin we nog niet eerder actief waren. Kortom, we zijn ervan overtuigd dat we de juiste maatregelen treffen om onze financiële positie te versterken terwijl we ons concurrentievermogen versterken", aldus Ruiz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Neenee, het feit-alleen van deze reorganisatie is 'oud nieuws' en dat hebben we dan ook een tijdje terug al gemeld.
Het aantal ontslagen was echter nog onbekend en dat is dus nu 'nieuw nieuws' (= dit bericht).
Wel het nieuws blijven volgen, he?
uw schrijver,
Jasper Bakker

een beetje gedateerd, net als de rest van de site.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.