Siebel laat eigen applicatieserver vallen

Siebel stopt de ontwikkeling en verkoop van zijn eigen applicatieserver. Dit gebeurt vanaf de komende versie 8. Siebel verwijst klanten naar IBM's Websphere of Microsofts .Net-platform.

Tom Siebel, ceo en voorzitter van de directieraad, liet dit gisteravond weten. Hij gaf echter niet aan wanneer versie 8 op de markt moet komen. De producent van crm-software (klantenrelatiebeheer) heeft onlangs versie 7.5 gelanceerd.
 
De topman zei verder dat Siebel zijn productlanceringen tot zeker 2005 afstemt op de .Net-softwarelanceringen van Microsoft. Beide bedrijven hebben ook afgesproken tegemoet te komen aan bepaalde kwaliteitseisen voor elkaars producten. Voor evenwicht heeft Siebel echter een soortgelijke overeenkomst met IBM voor diens J2EE-applicatieserver (Java2 Enterprise Edition) Websphere.
 
Siebel volgt met het schrappen van zijn applicatieserver het voorbeeld van computerproducent Hewlett-Packard. Die besloot in juli dit jaar zijn Netaction-applicatieserver, in handen gekregen met de overname van Bluestone, te laten vallen. In plaats daarvan leunt het nu op de Weblogic-software van Bea Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.