Fiorina erkent it-budgetbeperkingen

Volgens Carly Fiorina, ceo van Hewlett-Packard, is de huidige terughoudendheid in de it-bestedingen een blijvend fenomeen. Dit zei de topvrouw op Oracleworld.

Zij hield daar de openingstoespraak, mede dankzij het ontbreken van Oracle-topman Larry Ellison. Die is nu aan boord van zijn zeiljacht in de Americas Cup-zeilrace. Fiorina sprak over de marktdip waar de ict-sector nu al bijna twee jaar onder lijdt.
 
"Bedrijven stellen nu hogere eisen aan computer- en softwareproducenten om de waarde van hun producten te verhogen, de levensduur ervan te verlengen en de kosten te verlagen", vat de HP-topvrouw samen. "Ik denk dat dit een permanente reeks veranderingen is, eentje die blijft ook wanneer de economie weer herstelt."
 
"De komende jaren zullen voor de it-industrie niet meer draaien om de volgende killerapplicatie of de snelste doos (computer - red.). Het gaat er dan dat informatietechnologie flexibeler reageert op de bedrijfsbehoeften." HP speelt hier op in door zijn producten - servers, opslagsystemen, applicaties, netwerkbeheerhulpmiddelen en consumentenproducten - op een meer modulaire architectuur te stoelen.
 
Opvallend genoeg vermeed Fiorina in haar toespraak het opstappen van oud-Compaq-leider Michael Capellas, die in het gefuseerde bedrijf presiedent was onder Fiorina. Afgelopen maandag werd plotseling bekend dat Capellas opstapt. Zijn vertrek was naar verluidt al langer in voorbereiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.