I2 stuurt vijfhonderd man de laan uit

I2 Technologies ontslaat vijfhonderd mensen. Hiermee beoogt het bedrijf winstgevend te worden tegen het einde van het tweede kwartaal volgend jaar.

Cfo Bill Beecher zei dat het totale werknemersbestand van 3350 mensen terug wordt gebracht met 15 procent. Het bedrijf neemt in het lopende vierde kwartaal een last in de boeken op om de herstructurering te financieren. Beecher verwacht dat met de bezuiniging de operationele kosten worden teruggedrongen tot minder dan honderd miljoen dollar. Dat is fors minder dan de 125 miljoen die het bedrijf eigenlijk verwacht had.
 
Dit is de tweede ontslagronde van de cms-producent dit jaar. In het derde kwartaal moest 30 procent van het toen nog 4750 man tellende personeel het veld ruimen, hetgeen I2 negentig miljoen dollar kostte. Het is Beechers doel om het bedrijf tegen het tweede kwartaal van het boekjaar 2003 weer winstgevend te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-18T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.