Zweden wijst uitstel umts opnieuw af

De post- en telecommunicatietoezichthouder van Zweden, PTS, heeft Vodafones verzoek tot uitstel van uitrol van zijn Zweedse umts-netwerk afgewezen.

Vodafone opereert in Zweden via zijn dochterbedrijf Vodafone Sverige, waar het een belang van 70 procent in heeft. Het bedrijf stelde de Zweedse overheid voor om de uitrol van het umts-netwerk met twee jaar te vertragen, omdat lokale autoriteiten teveel eisen stellen aan het nieuwe netwerk. Het bedrijf zegt daar op korte termijn niet aan te kunnen voldoen.
Zweden heeft bij het uitdelen van de umts-licenties telecombedrijven niet gevraagd hun portemonnee te trekken, maar heeft in plaats van een veiling strikte eisen opgelegd waaraan de umts-spelers aan moeten voldoen. Belangrijke voorwaarde is dat er voor het einde van volgend jaar een umts-netwerk ligt dat heel Zweden beslaat.
De overheid heeft een eerder verzoek van France Telecom, via diens Zweedse mobiele telefoniedochter Orange Sverige, om uitstel ook afgewezen. Alle houders van umts-licenties lopen kans op fikse boetes als zij zich niet aan de gestelde eisen houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.