Boekhoudperikelen CA groeien pan uit

De Amerikaanse autoriteiten verbreden het onderzoek naar de boekhouding van Computer Associates, die meer gerommeld zou hebben.

Dit meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal vandaag. De autoriteiten verzamelen nu informatie van voormalige CA-werknemers. Die beweren dat het bedrijf meer en vaker met de boekhouding heeft gesjoemeld dan tot op heden werd aangenomen.
Zo zou er omzet zijn 'verschoven' naar andere fiscale kwartalen om de resultaten voor die periodes op te krikken. Ook zouden hiervoor datums van contracten zijn gewijzigd. Daarnaast zou CA gratis software hebben meegeleverd bij onderhoudsovereenkomsten met klanten, om die software vervolgens wel als vantevoren behaalde omzet op te voeren in de boekhouding.
CA-woordvoerders ontkennen dat het bedrijf zich heeft misdragen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) houden CA al een jaar tegen het licht. Tot voor kort betrof dit alleen een beperkte periode in 1998, toen drie topmannen een aandelenbonus van 1,1 miljard dollar kregen uitgekeerd.
De federale onderzoekers zouden nu ook informatie over recentere periodes opvragen, waaronder afgelopen jaar. CA heeft zijn boekhouding in 2000 drastisch herzien om mogelijke misstanden, zoals de onderzochte omstreden aandelenbonus, te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.