SAP ontkent vastlopen Duits project

SAP spreekt de berichten tegen dat een groot project bij het Duitse leger zwaar uitstel oploopt. Het gaat om de implementatie van SAP's boekhoudpakket.

Het Duitse zakenblad Handelsblatt meldde afgelopen donderdag dat dit project ernstig uitstel oploopt en dat dit de wrevel van de Duitse overheid opwekt. Volgens het blad betaalt de regering dagelijks nog 350.000 euro aan consultancy-betalingen terwijl het project in wezen stilligt.
Softwareleverancier SAP ontkent dit nu. Woordvoerder Markus Berner zegt dat het deel waar zijn bedrijf verantwoordelijk voor is op schema ligt. Bovendien waren de genoemde consultancy-tarieven vantevoren meegenomen in het project en dus niet exorbitant of onverwacht.
De Duitse overheid is ongeveer een jaar geleden begonnen aan dit project, dat zich nu nog in het eerste planningsstadum bevindt, aldus de SAP-woordvoerder. De erp-leverancier heeft volgende maand een overleg met de overheid om de volgende stappen te bespreken. De lichte conflicten met de regering komen voort uit het feit dat de overheid rijkelijk laat was met de keuze voor de ict-aanbesteders.
Het project, waarvan SAP's software kernonderdeel is, komt neer op een implementatietraject van tien jaar en een totaal kostenplaatje van 6,5 miljard euro. Het gaat om de algehele modernisering van de automatisering van het Duitse leger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.