Nieuwe aanval op domein-servers VS

Vorige week heeft er opnieuw een aanval plaatsgevonden op Amerikaanse domein-servers. Dit keer ging het onder meer om de DNS-servers die .info beheren.

Afgelopen donderdag kregen de servers van UltraDNS twee miljoen aanvragen per seconde te verwerken, een flink stuk meer dan normaal. Deze 'denial of service'-aanval hield vier uur aan, maar volgens UltraDNS is de dienstverlening op geen enkel moment onderbroken. De aanval is afgeslagen dankzij de hulp van de backbone Internet-leveranciers waar UltraDNS mee werkt.
De nieuwe aanval komt een maand nadat de root-servers van DNS (Domain Name System) onder vuur werden genomen door kwaadwillenden. De Amerikaanse autoriteiten voeren naar beide aanvallen een onderzoek uit.
Experts menen echter dat het twijfelachtig is of er ooit een dader wordt gevonden. Hackers die een 'denial of service' willen uitvoeren, gebruiken daarvoor meestal computers en servers waarover ze via virussen en wormen controle verworven hebben. Dit is dan ook een 'distributed denial of service'-aanval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.