Intel ontwikkelt schakelverbinding

Intel ontwikkelt een nieuwe verbindingstechnologie voor het schakelen tussen chips. De processorproducent wil deze inzetten voor telecom- en netwerkapparatuur.

De technologie, genaamd PCI EAS (Express Advanced Switching), wordt komende maand onthult als interconnect voor netwerken. Het reguliere PCI Express, beter bekend onder de vorige naam 3GIO (3rd Generation Input/Output) is bedoeld voor computers, maar ondervindt concurrentie van PCI-X.
Naar verluidt heeft Intel al een reeks partners aan de haak geslagen voor PCI EAS. Hieronder bevinden zich EMC, Hitachi, Alcatel, Nokia, Siemens en Marconi. De netwerkspecifieke variant van PCI Express gebruikt dezelfde hardware wat de kosten voor fabrikanten drastisch moet verlagen. PCI EAS steunt op radikaal andere software voor de netwerkfunctionaliteit.
Intel heeft al langere tijd de ambitie om verder door te dringen in de telecommarkt. Daar zijn leveranciers van Unix-systemen met hun eigen Risc-processoren nog altijd dominant. Bovendien heeft de telecomindustrie stringente eisen voor certificering en gebruik van apparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.