Panda's koppelen via datingsoftware

Wetenschappers in China hebben software ontwikkeld om panda's op romantisch gebied aan elkaar te koppelen. Doel is het opkrikken van de panda-bevolking in dierentuinen.

Het programma analyseert de gezondheidstoestand en afstamming van panda's in gevangenschap om zo de meest ideale partner te vinden. Dit meldde de Beijing Star Daily begin deze week.
De panda is een beschermde diersoort, die met uitsterven is bedreigd. Wetenschappers schatten dat het aantal in het wild levende panda's de afgelopen twintig jaar met de helft is verminderd. China heeft enkele honderden panda's in dierentuinen, maar de voortplanting blijkt in gevangenschap moeizaam te zijn.
Het land investeert luttele miljoenen in onderzoek om het paren van panda's op te voeren en daarmee het aantal geboortes. Uiteindelijk moeten deze panda's dan weer in het wild geplaatst worden.
Panda's hebben een relatief laag vruchtbaarheidsgehalte; zo werpen vrouwtjes in het wild gemiddeld maar één jong per twee tot drie jaar. De sexualiteit blijkt in gevangenschap drastisch te dalen. Zo heeft zestig procent van de mannetjes in gevangenschap geen 'zin'. Het leeuwendeel van de panda-geboortes in dierentuinen is dan ook kunstmatig verwekt. De ontwikkelde software moet hier verandering in brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.