Dell en IBM domineren op servermarkt

De cijfers voor de Amerikaanse servermarkt van vorige week gelden ook op wereldniveau: Dell en IBM waren in het derde kwartaal de grote winnaars.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. In zijn geheel ging de servermarkt er in het derde kwartaal er licht op achteruit, met een totaalomzet van 10,5 miljard dollar. Een jaar geleden lag dat nog op 10,9 miljard dollar. Het aantal verkochte servers steeg echter wel: van 1,07 miljoen servers vorig jaar naar 1,14 miljoen dit jaar.
Volgens Gartner zijn er verschillende redenen voor deze discrepantie. Ten eerste kochten de bedrijven om redenen van besparingen meer goedkope servers. Ten tweede was er ook een hevige concurrentie op prijsniveau. Daardoor werden een aantal middelzware servers plots voor de prijs van instapmodellen verkocht.
IBM ging er zowel in de Intel- als in de Risc-markt op vooruit. In totaal was IBM goed voor een marktaandeel van 32 procent, een stijging van twee procent vergeleken met vorig jaar. Dell steeg van 6,5 procent naar een marktaandeel van 7,7 procent.
HP ging er 2,2 procent op achteruit (tot 24,5 procent), Sun daalde met 1 procent tot 12,6. Sun blijft wel leider in de Unix-markt, met een marktaandeel van 33,7 procent. In de Intel-markt blijft HP leiden, met een marktaandeel van 29,4 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Met welke servers domineert Dell als het een marktaandeel van 7.7% heeft? Mij lijkt dat alle anderen het v.w.b. servers beter doen dan Dell.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.