Voormalig Informix-topman voor de rechter

Voormalig Informix-ceo Phil White moet voor de rechter komen wegens boekhoudkundige fraude bij de ter ziele gegane databankleverancier. Hij riskeert tot tien jaar cel.

Vijf jaar geleden werd Phil White aan de kant gezet als ceo bij Informix nadat hij moest toegeven dat in 1995 en 1996 een flink stuk omzet was geboekt dat nooit daadwerkelijk was gemaakt. Het bedrijf moest zijn cijfers over een aantal boekjaren aanpassen en de koers van het aandeel Informix duikelde naar beneden.
Vorig jaar werd het databankdeel van het bedrijf overgenomen door IBM. Informix' hulpmiddelen voor datapakhuizen werden ondergebracht bij een nieuw bedrijf, Ascential Software.
In totaal zijn acht aanklachten ingediend tegen Phil White, waaronder het verbergen van ongeoorloofde transacties en het ondertekenen van vervalste financiële resultaten. De verdediging van White zegt dat de man onschuldig is.
Indien de 60-jarige White schuldig wordt bevonden, riskeert hij tien jaar celstraf. Dit is een mooi vooruitzicht voor de topmannen van bedrijven als Enron en WorldCom. In de Informix-zaak werden eerder al twee Europeaanse topmannen in staat van beschuldiging gesteld.
Overigens was White bij Informix binnengekomen om de stal bij het bedrijf uit te mesten, nadat het bedrijf betrapt was op het publiceren van frauduleuze omzetcijfers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.