Controlecommissie Microsoft bijna klaar

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en Microsoft hebben elk één vertegenwoordiger aangewezen die samen met een derde de handel en wandel van Microsoft moeten controleren.

Het opzetten van een controlecommissie is een van de onderdelen van de schikking die Microsoft en het ministerie van Justitie hebben bereikt. Deze overeenkomst moet ervoor zorgen dat Microsoft zijn monopoliepositie niet misbruikt. Het is wel zo dat de drie personen die de commissie gaan vormen allen leden zijn van de raad van bestuur van Microsoft.
Microsoft droeg Franklin Fite voor, die gedurende acht jaar bij Microsoft werkte, ondermeer als directeur van de Windows CE divisie. Het ministerie van Justitie droeg Harry Saal voor, de oprichter van netwerkbedrijf Network General, dat is samengegaan met McAfee Associates in het huidige Network Associates.
Indien rechter Colleen Kollar-Kotelly, die de schikking goedkeurde, akkoord gaat met deze aanstellingen kunnen Saal en Fite samen het derde lid van hun controlecomité benoemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.