Markt pakt ip-vpn-propositie weer op

Volgens het Britse onderzoeksbedrijf Frost en Sullivan zit er opnieuw flinke groei in de verkoop van vpn-verbindingen (virtual private network) na een korte dip door de afname van it-investeringen.

Volgens Frost en Sullivan is de verkoop van hardware en software voor vpn-technologie in Europa weer toegenomen, omdat er op applicatiegebruik gerichte verbeteringen in de producten zijn aangebracht.
 
Na de snelle opkomst in 2000 was de afzet flink teruggelopen door de stop op it-investeringen. Bedrijven zijn opnieuw bereid om te investeren vanwege de kosteneffectieve manier waarop met deze technologie beveiligde verbindingen op te zetten zijn. Volgens Frost en Sullivan had de ip-vpn markt in 2001 een omzet van 428 miljoen dollar in Europa. Het verwacht dat deze omzet in 2006 uit zal groeien tot 1,2 miljard dollar.
 
Naast de sneller aan te tonen bedrijfsbesparingen ziet analist Jose Lopez bij Frost en Sullivan in het bedrijfsleven de vraag naar het ontsluiten van bijkantoren toenemen. De alsmaar dalende prijs van hoogwaardige netwerkverbindingen stimuleert deze ontwikkeling en zorgt ervoor dat ook applicaties met hoge capaciteitseisen steeds meer binnen het bereik komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-28T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.