Level3 biedt op noodlijdende Genuity

Het Amerikaanse telecom- en internetbedrijf Level 3 biedt 242 miljoen dollar voor Genuity. Deze branchegenoot verkeerde al sinds juli in de gevarenzone doordat het zijn leningen niet terug kon betalen.

Genuity torstte een schuldenlast van 4 miljard dollar. Grootaandeelhouder Verizon en de belangrijkste crediteuren wilden niet opnieuw in de buidel tasten om het bedrijf overeind te houden. Genuity vraagt de status van chapter 11 aan om de overname rond te krijgen. Niet alle aandeelhouders keuren de overname namelijk goed. Via de Amerikaanse faillissementsrechter kan de potentiële eigenaar alle partijen alsnog op één lijn krijgen.
 
Het is nog niet duidelijk wat voor effect de overname heeft voor beide bedrijven. Een groot deel van hun Amerikaanse en internationale datacentra en netwerkverbingen overlapt elkaar. Volgens Floris van den Broek, directeur Nederland van Level 3, geldt de chapter 11 niet voor de buitenlandse onderdelen van Genuity. Ook is het nog niet duidelijk hoe de bedrijven, die in Nederland beide over computervloeren en netwerkverbindingen beschikken, geïntegreerd zullen worden. "Contracten over de huur van computerruimte worden gewoon uitgediend", zegt Van den Broek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.