FTC keurt disk-deal IBM en Hitachi goed

De Amerikaanse federale Handelscommissie (FTC) heeft de disk-overeenkomst tussen IBM en Hitachi goedgekeurd. Hierbij combineren de twee hun productie van harde schijven.

IBM en Hitachi brengen de gecombineerde activiteit onder in een nieuw bedrijf, Hitachi Global Storage Solutions. Die joint venture komt voor 70 procent in handen van het Japanse concern. Dit nieuws kwam in april dit jaar naar buiten (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d17br2tx.htm).
 
In juni werd bekend dat Hitachi uit is op meer; het wil binnen drie jaar de overige schijfproductie-activiteiten van IBM opkopen. Het heeft hier 2,05 miljard dollar voor over (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i2302sti.htm).
 
Deze overeenkomst heeft eerder al de goedkeuring verkregen van de Europese Commissie, de Japanse Fair Trade Commission, en de antitrust-overheidsinstanties van Brazilië en Taiwan. De twee bedrijven moeten nu alleen nog wachten op toestemming van de Mexicaanse autoriteiten. Het samenvoegen van de schijvenproductie raakt namelijk vestigingen in bovengenoemde landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.