Voormalig Sun-topman Zander duikt op bij Seagate

Voormalig Sun-president Ed Zander treedt toe tot de raad van commissarissen bij harde schijvenfabrikant Seagate. Dat bedrijf is nu een nieuwe beursgang aan het voorbereiden.

Seagate was vóór 2000 een beursgenoteerd bedrijf, maar de getroubleerde onderneming is begin dat jaar middels een gecompliceerde overnameconstructie van de beurs gehaald. Sindsdien richt de schijvenproducent zich niet meer op de spijkerharde desktopmarkt, maar op de lucratievere servermarkt.
 
Die beide markten zitten nog wel in de recessie. Seagate heeft echter positieve verwachtingen wat betreft nieuwe terreinen, zoals opslag voor consumentenelektronica en nas- (network attached storage) en san-systemen (storage area network). Het bedrijf draait momenteel met winst.
 
Het is nog niet bekend in hoeverre Zander zich bezig zal houden met het dagelijkse reilen en zeilen van Seagate. Hij diende vijftien jaar bij Unix-serverleverancier Sun Microsystems waar hij diverse topfuncties vervulde. De topman, die in 1987 overstapte van werkstationfabrikant Appollo Computer (in 1989 opgeslokt door HP) naar Sun, vertrok daar plotseling op 1 juli. Zijn vertrek was echter in mei al uitgelekt. De Sun-president, nummer twee naast Sun-co-oprichter Scott McNealy, zei zelf wel eens ergens de nummer één te willen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.