Verkoop mobiele telefoons boven verwachting

In het derde kwartaal van dit jaar zijn meer mobiele telefoons verkocht dan werd verwacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktmeter Gartner Dataquest.

In het derde kwartaal dit jaar groeide de wereldwijde markt voor mobiele telefoons 7,8 procent, stelt Gartner Dataquest. In totaal gingen er meer dan 104 miljoen gsm's over de toonbank.
Volgens analist Bryan Prohm vond de groei plaats in alle zes de geografische regio's die Gartner onderzocht. Het onderzoeksbureau gaat er van uit dat de groei van het derde kwartaal zich ook in de vierde periode zal doorzetten.
Nokia behoudt zijn positie als marktleider en wist zijn marktaandeel zelfs te vergroten naar 35,9 procent. Het bedrijf verkocht 13,5 procent meer mobiele telefoons dan een jaar geleden. De nummer twee, Motorola, groeide trager dan de markt en zag zijn marktaandeel dalen tot 14,4 procent.
De grootste groeier is Samsung, dat met een groei van meer dan 50 procent uitkomt op een marktaandeel van 10,6 procent en daarmee Siemens passeert. Siemens groeide mee met de markt en bleef stabiel met een marktaandeel van 7,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.