Worldcom treft schikking over boekhouding

Worldcom heeft een gedeeltelijke schikking getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) over de vermeende boekhoudfraude.

Het telecombedrijf, dat in surseance verkeert, wil een doorstart maken en heeft daarvoor ook ex-Compaq-president Michael Capellas aangetrokken. Onder de bereikte schikking behoudt de SEC nog wel het recht Worldcom te beboeten indien er toch nog misstanden aan het licht komen.
De SEC is in juni dit jaar een onderzoek begonnen naar de boekhoudpraktijken van het bedrijf. Dit nadat Worldcom zijn financiële resultaten voor het eerst herzag. Daarna volgden nog enkele herzieningen waarbij in totaal 9 miljard dollar aan onterecht opgevoerde omzet is teruggedraaid.
Worldcom bekent met de schikking geen schuld aan oplichting, fraude of andere boekhoudovertredingen. Het ontkent deze echter ook niet in de overeenkomst met de SEC. Het concern belooft simpelweg de wetgeving op het gebied van aandelenhandel en boekhouding in de toekomst niet te schenden.
Daarnaast geeft het toppersoneel training om de mogelijkheid van toekomstige misstappen te minimaliseren. Tot slot wordt er een consultant aangesteld om de effectiviteit van de interne boekhouding van Worldcom te beoordelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.