Bundeling moet betere webtechnologie opleveren

Het World Wide Web Consortium (W3C) en het European Research Consortium for Informatics and Mathematics (Ercim) gaan nauwer samenwerken.

Doel is de onderzoeksverbanden in Europa te versterken om de ontwikkeling van webtechnologie beter te ondersteunen. Ercim beschikt over een netwerk van tienduizend onderzoekers, waarvan W3C kan profiteren. Een van de eerste acties is de verhuizing van de Europese host van W3C van het Franse Institute National de Recherche en Informatique et Automatique (Inria) op 1 januari 2003.
 
W3C is opgericht in het MIT's Laboratory for Computer Science in oktober 1994. Onder leiding van directeur Tim Berners-Lee heeft de organisatie zich ook gevestigd op andere continenten. Inmiddels zijn ruim 450 organisaties lid van W3C. In Europa wordt het ondersteund door het Inria, een van de oprichters van Ercim. Om nu een stap te zetten naar een betere integratie van het webonderzoek in Europa in samenhang met projecten uit de industrie, verhuist W3C naar Ercim. Een pan-Europees netwerk levert bovendien veel makkelijker financiële steun van de Europese Unie op.
 
Ercim is in 1989 opgericht door Inria, GMD (gefuseerd met de Fraunhofer Gesellschaft) en het Nederlandse Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). Doel is te komen tot een Europees consortium zonder winstoogmerk dat de informatica en toegepaste wiskunde moet bevorderen. Op dit moment zijn zestien landen vertegenwoordigd in Ercim. De Nederlander Gerard van Oortmerssen - de directeur van het CWI - is de huidige Ercim-president.
Zie ook:http://www.w3.org enhttp://www.ercom.org

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.