Ook West Virginia tegen schikking Microsoft

Na de staat Massachusetts verzet ook West Virginia zich tegen de schikking in de rechtszaak tegen Microsoft.

Op de valreep deelde ook de Amerikaanse staat West Virginia mee dat de staat niet akkoord kan gaan met de schikking die rechter Colleen Kollar-Kotelly op 1 november bekrachtigde. Die schikking hield een aantal maatregelen in die monopolistisch gedrag van Microsoft moesten voorkomen. Zo wordt er onder meer een controlecommissie ingesteld die erop moet toezien dat Microsoft zich aan de afspraken houdt.
 
Volgens de aanklager van West Virginia gaat de schikking niet ver genoeg om de monopolistische praktijken van Microsoft in te perken. Het proces was eerder aangespannen door negen staten, maar zeven staten geven nu hun verzet op. Zij willen zich toeleggen op de controle van hoe Microsoft de schikking naleeft.
 
Overigens hervat vandaag een ander proces tegen Microsoft. Het is aangespannen door Sun Microsoft, dat wil dat Microsoft verplicht wordt de Java Virtual Machine van Sun in te bouwen in Windows XP. Nu bevat XP een eigen JVM. Vermoedelijk wordt de hele week gedebatteerd. Een uitspraak wordt pas in de loop van volgend jaar verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.