Magic Software ziet omzet verder afnemen

De Israëlische software-ontwikkelaar Magic Software Enterprises heeft in het derde kwartaal van 2002 de omzet verder zien afnemen.

De geboekte omzet ligt met 12,8 miljoen dollar onder het niveau van het derde kwartaal vorig jaar. Toen werd ruim 18,9 miljoen dollar aan omzet geboekt.
Ten opzichte van het voorgaande kwartaal moest de omzet ook een forse stap terug, en wel bijna 12 procent. Magic wist het verlies ten opzichte van het derde kwartaal 2001 echter te beperken. Nu moest er een negatief bedrag van 2,16 miljoen in de boeken worden bijgeschreven. Verleden jaar bedroeg het verlies nog 2,58 miljoen dollar.
Van alle divisies heeft allen de groep onderhoud en ondersteuning naar behoren gedraaid. Daar nam de omzet ten opzichte van vorig jaar van 2,71 miljoen toe tot 2,77 miljoen dollar. De verkoop van softwarehulpmiddelen staat echter zwaar onder druk. Daar daalde de omzet van 4,93 miljoen tot 3,45 miljoen dollar. Consulting en andere diensten ging van 8,1 miljoen terug naar 5,69 miljoen en de verkoop van applicaties boekte nu 1,92 miljoen dollar aan omzet tegen vorig jaar nog 3,21 miljoen.
In zijn toelichting op de financiële resultaten maakte ceo Menachem Hasfari bekend dat zijn bedrijf zich volledig gaat richten op Enterprises Application Integration (EAI). Volgens onder meer Gartner en IDC is dat de groeimarkt voor de toekomst en dus ook de markt voor Magic om te kunnen overleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.