Doodstraf voor internetgebruik in China

China dreigt met de doodstraf tegen internetters die "staatsgeheimen" via het netwerk verspreiden. Dat schrijft Amnesty International.

Het gebruik van internet wordt door de Chinese autoriteiten steeds meer aan banden gelegd, zo stelt de mensenrechtenorganisatie in een vandaag bekend gemaakt rapport.
 
De doodstraf geldt voor internetgebruikers die "ernstige wetten overtreden en zware schade toegebrengen aan de staat en het volk", zo stelde China's hoogste rechtbank begin dit jaar vast. De straf is volgens Amnesty ingevoerd na de publicatie in de Verenigde Staten begin dit jaar van geheime documenten van de Chinese overheid. De rapporten beschrijven hoe in 1990 de pro-democratische protesten werden neergeslagen op het Plein van de Hemelse Vrede.
 
In China gelden er meer dan zestig wetten en regels over het gebruik van het computernetwerk. Het internetgebruik wordt er volgens Amnesty in de gaten gehouden door 30.000 geheim agenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goed dat er een" amnesty international" is. Dat is het enige forum wat in staat is om regeringen onder druk te zetten.Ze hebben in het verleden al vele successen mogen boeken.

Zie onder, lees eerst dat bericht.
En wie doet er wat aan? Niemand natuurlijk, de Republiek van China heeft het grootste leger van de Wereld! Meer dan 90 mijoen soldaten, wie doet daar nou iets aan..., niemand toch?!

En wie doet er wat aan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.