Getronics verkoopt Amerikaans deel definitief

Getronics heeft de verkoop van Government Solutions afgerond. Het voor de Amerikaanse overheid werkende onderdeel is voor 224 miljoen euro plus een voorwaardelijk deel van 27 miljoen euro aan Digitalnet verkocht.

Inmiddels is van dat voorwaardelijke deel twaalf miljoen euro ontvangen. Digitalnet wordt financieel bijgestaan door de investeringsgroep Gtcr.
 
Voor Getronics was het slagen van de overname een belangrijke stap om de schuldpositie te verkleinen. De verkoop van de oud-Wang-overheidsdivisie leidt mede tot een positieve kaspositie van ongeveer vijfhonderd miljoen euro eind dit jaar. De nettoschuldpositie vermindert dan tot bijna 450 miljoen euro, laat de automatiseerder weten. De transactie met Digitalnet vermindert de geactiveerde goodwill van Getronics met 144 miljoen euro en de daarmee samenhangende jaarlijkse amortisatielasten dalen met zeven miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.