CMG met Sopra in financiële services

CMG gaat samen met het Franse Sopra een dochteronderneming opzetten voor het ontwikkelen van informatiesystemen voor financiële instellingen, zoals banken.

Volgens Het Financieele Dagblad gaat de nieuwe combinatie in het derde kwartaal van dit jaar van start vanuit de CMG-vestiging in Londen. Het is de bedoeling dat er later CMG/Sopra-vestigingen in andere grote Europese financiële centra worden geopend. Of Amsterdam daar ook bij hoort is nog niet bekend.
 
De Franse Sopra Group is al meer dan dertig jaar actief in de financiële sector en wist uit deze markt over het afgelopen jaar 32 procent van zijn omzet te halen. Deze omzet bedroeg over 2001 516 miljoen euro.
 
CMG haalt op zijn beurt ongeveer 30 procent van zijn inkomsten uit ict-services in met name de West-Europese financiële sector. CMG behaalde over 2001 een omzet van 1,48 miljard euro. Beide bedrijven zeggen elkaar aan te vullen in technologie en geografische dekking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.