Intel en IBM gaan VS omspannen met WiFi

Intel, IBM, AT&T en een tweetal investeringsbedrijven bouwen de komende jaren een WiFi-netwerk dat de gehele VS zal omspannen. Cometa, de onderneming die de vijf daartoe hebben opgericht, verwacht in een paar jaar over twintigduizend hotspots te beschikken.

Dat zulke toonaangevende bedrijven zich met WiFi beginnen te bemoeien, is de zoveelste indicatie dat de 802.11-technologie de kinderschoenen begint te ontgroeien. De huidige initiatieven in de VS en Europa zijn immers veel kleinschaliger van omvang en meer amateuristisch van katakter.
 
Cometa levert zijn diensten als 'groothandelaar' aan telco's, kabelbedrijven en ISP's, niet rechtstreeks aan de klant. De eindgebruiker hoeft daarom niet van mailadres te wisselen of een extra internet abonnement te nemen, zo verwachten de vijf oprichters.
 
De opbouw van het net start in 2003, te beginnen met de vijftig grootste steden in de VS. In het centrum moet een draadloze internetter op den duur op vijf minuten loopafstand een WiFi-station kunnen vinden, in de buitenwijken op vijf minuten rijden met de auto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-06T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.