NetApp en HDS werken samen voor nas

Network Appliance (NetApp) en Hitachi Data Systems (HDS) werken samen voor nas-systemen (network attached storage). De overeenkomst hiervoor is vanmorgen gesloten.

De twee opslagleveranciers doen aan gezamenlijke marketing en verkoop van wederzijdse producten. Dit betreft de nas-apparatuur van NetApp, de Freedom-opslagsystemen en de beheersoftware Hicommand van HDS.
 
Doel van de samenwerking is het uitbreiden van beider opslagportfolio's om bedrijfsnetwerken te voorzien van opslaggebieden. Die bestaan dan uit combinaties van direct verbonden (direct attach) en niet-servergebonden (nas) opslagsystemen.
 
De eerste vrucht van de overeenkomst is een nas-gateway voor grotere ondernemingen die wordt gecombineerd met de Freedom- en Hicommand-producten van HDS. Dit pakket komt in het eerste kwartaal van 2003 op de markt. Daarna volgen meer combinaties van NetApp- en HDS-producten, zowel de zware als de modulaire systemen.
 
De Japanse opslagleverancier werkt al enige tijd aan het verbeteren van interoperabiliteit, op basis van open standaarden, voor opslagsystemen en software. De samenwerking met NetApp is één van de stappen in die strategie. Die tien jaar oude Amerikaanse leverancier van toegewijde opslagmachines werkt ook op basis van open standaarden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.