Chambers blijft optimistisch over toekomst

Cisco-baas John Chambers blijft ervan overtuigd dat de economie binnenkort opleeft. Dat zei hij gisteren tijdens een bijeenkomst met financiële analisten.

Chambers opende gisteren een tweedaagse conferentie met analisten over zijn bedrijf. In zijn openingsspeech vertelde hij er zeker van te zijn dat er een opleving komt. Alleen gaat hij er nu van uit dat die minder krachtig zal zijn dan hij eerder voorspeld had.
 
Chambers weigerde voorspellingen te doen over het lopende tweede kwartaal. Eerder stelde Cisco dat de omzet in dat kwartaal ofwel stabiel zou blijven, of 3 procent lager dan over dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden eerder deze week een lagere quotering gegeven aan Cisco. Volgens John Wilson van RBC Capital World zullen goedkope concurrenten van Cisco en de slapte in de markt hun tol eisen in de omzet van het bedrijf.
 
Om het hoofd te bieden aan de slapte in de netwerkmarkt, zoekt Cisco nieuwe markten. Chambers verwacht veel van de markt voor storage area networks. Daartoe nam Cisco afgelopen zomer Andiamo Systems over. Nieuwe dergelijke producten onder het Cisco-label mogen tegen eind dit jaar verwacht worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.