Rechter verwijt Microsoft gebrek aan fair-play

De rechter in het proces tussen Sun en Microsoft toonde zich gisteren bijzonder sceptisch over het gedrag van Microsoft. De rechter verweet de softwarereus een gebrek aan fair-play in de markt.

Via de rechtzaak wil Sun Microsystems bewerkstellingen dat Microsoft met Windows de Java Virtual Machine van Sun moet meeleveren. Nu bouwde Microsoft een eigen JVM in.
 
Rechter Frederick Motz verwees naar een incident in de Amerikaanse sportwereld om te bewijzen hoe onsportief Microsoft wel is. In 1994 werden de knieën van Olympische schaatser Nancy Kerrigan met ijzeren staven bewerkt door de echtgenoot van een van haar rivales. Volgens rechter Motz komt de weigering van Microsoft om Java op te nemen in Windows op hetzelfde neer.
 
De rechter suggereerde Sun een aantal eisen te laten vallen, zoals de schadevergoeding van één miljard dollar. Volgens Motz moet het bedrijf zich concentreren op de grond van de klacht.
 
Microsoft treft het niet met deze rechter, want hij moet ook nog een aantal andere rechtzaken tegen Microsoft voorzitten. Die werden onder meer aangespannen door AOL, Netscape en Be Inc.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.