Worldcom: salaris Capellas 1,5 miljoen dollar

Worldcom heeft bij een federale rechtbank een contract ter goedkeuring ingediend dat Michael Capellas de touwtjes in handen geeft en een voorstel bevat om hem 1,5 miljoen dollar per jaar aan salaris te betalen.

Dit meldtThe Wall Street Journal.Volgens de in surcéance verkerende telecomgigant is het salarisvoorstel 'ruim binnen de marges die andere bedrijven met dezelfde grootte en complexiteit als Worldcom aan hun topmensen betalen'. Het noodlijdende bedrijf, dat graag de misser wil vergeten van de foutief opgevoerde negen miljard dollar winst (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4602rnv.htm), heeft naarstig naar een opvolger voor interim-ceo John Sidgmore gezocht. Na 25 potentiële kandidaten te hebben gesproken, zijn de raad van bestuur en het comité van nog niet gecomenseerde schuldeisers, unaniem akkoord met Michael Capellas als nieuwe ceo van Worldcom.
 
Het salarisvoorstel moet nog worden goedgekeurd door Richard Breeden, de door de rechtbank aangewezen bewindvoerder. De aanstelling van Capellas is in ieder geval tot 2005. Op 16 december wordt het voorstel in de rechtbank besproken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-10T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.