Nokia verlaagt verwachtingen omzet

De Finse fabrikant van mobiele telefoniesystemen Nokia heeft aangegeven dat zijn omzet voor het laatste kwartaal van dit jaar onder druk staat.

Vooral het resultaat van de netwerkdivisie, waar de netwerksystemen voor mobiele telefonie bijhoren, valt tegen. In oktober gaf het bedrijf bij de publicatie van zijn derde kwartaalcijfers nog aan dat deze divisie met een winst van 5 procent zou draaien.
Deze marge is nu in zijn geheel opgedroogd. Dit komt door tegenvallende verkopen en inschattingsfouten van de marges op netwerkonderdelen voor umts. Ook het veel grotere bedrijfsonderdeel voor mobiele telefoons presteert minder dan verwacht. Dit zet de omzet ook voor het komende kwartaal onder druk.
Net als de andere fabrikanten van mobiele telefoniesystemen - Ericsson, Lucent, Nortel en Alcatel - heeft ook Nokia een moeilijk jaar voor de boeg. Analisten schatten dat de omzet in de mobiele telefoniesector opnieuw met 20 procent zullen dalen komend jaar. Daarnaast staan de marges op umts-netwerken onder druk door hevige concurrentie en hoge productiekosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Toch doet Nokia het goed op de (Zwarte) Markt,
-
67% van de gestolen telefoons zijn van Nokia.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.