Salarisvoorwaarden Capellas ter discussie

De beoogde ceo van het Amerikaanse telecombedrijf Worldcom Michael Capellas moet zijn salariseisen inperken. Het jaarsalaris van 1,5 miljoen dollar wordt 'excessief' genoemd.

Capellas is sinds vorige maand overgestapt van HP, voorheen Compaq, naar Worldcom en onderhandelt met bewindvoerder Richard Breeden over zijn contract. Die noemt het jaarsalaris excessief.
Breeden is door de Amerikaanse faillissementsrechter aangewezen om de koers van het in surceance van betaling verkerende telecombedrijf te bepalen. De discussie over de salariseisen van Capellas ligt op straat, omdat de documentatie die bedoeld is voor de rechtbank openbaar is.
Naast het jaarsalaris van 1,5 miljoen dollar zou Capellas zijn jaarsalaris met een jaarbonus kunnen verdubbelen bij voldoende prestaties van het bedrijf.
Daarnaast waren voor hem aandelen ter waarde van 18 miljoen dollar in Worldcom gereserveerd als het bedrijf succesvol uit het proces van uitstel van betaling zou komen. Verder was er in het contract een optieregeling voorzien van acht miljoen dollar en een niet gegarandeerde regeling van 12 miljoen dollar.
Deze week onderhandelt Capellas met Breeden over de invulling van zijn arbeidscontract. Komende maandag hakt de faillissementsrechter definitief de knoop door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hey, Michael Capellas,
-
anders verkoop je toch gewoon de boot?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.