W3C: webdiensten royalty-vrij houden

Het World Wide Web Consortium (W3C) zegt dat zijn leden het eens zijn dat technologie voor webdiensten royalty-vrij moet zijn. Er zou een consensus zijn over het indienen van specificaties.

Een woordvoerder van het W3C verklaart dat het merendeel van de 446 leden tegen het heffen van royalties op webdienstentechnologie zijn. Het betreft hier technologie die als specificatie is ingediend bij het W3C om uiteindelijk verheven te worden tot officiële standaard.
Eerder waren de meeste leden al tegen een andere W3C-voorstel waarbij ondernemingen wel vergoedingen mogen rekenen voor hun intellectuele eigendom. Dit was het omstreden Rand- voorstel (Reasonable And Non-Discriminatory).
Onder de leden bevinden zich bedrijven als IBM, Microsoft, Sun Microsystems, AT&T, Software AG, Borland, Bea Systems, Novell, HP, Accenture en Rational (nu overgenomen door IBM).
Het uiteindelijke voorstel wordt nog gevormd op basis van reacties. Dat moet dan de goedkeuring krijgen van web-schepper Tim Berners-Lee die de finale versie volgend jaar onder ogen krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Uitspraak van een online-gamer:
"Betekend dat dan, dat ik in de toekomst sneller kan surfen?" :�)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.