EMC richt nas-apparaat op Network Appliance

EMC heeft een nieuw nas-systeem (network attached storage) uitgebracht waarmee het de concurrentiestrijd tegen Network Appliance wil verhevigen.

De nieuwe Celera NS600 vervangt de oudere en inmiddels verouderde IP4700. EMC zegt de 4700 nog niet te schrappen, maar analisten verwachten dat dit niet lang uitblijft. De NS600 kan maximaal 11 Terabyte aan data kwijt, vergeleken met 6 Terabyte voor de voorganger.
Het nieuwe opslagapparaat combineert functionaliteit, waaronder het Dart-besturingssysteem enfailover-capaciteit, van zijn zwaardere Celera-reeks met de hardware van de goedkopere Clariion-opslagmachines. Die zijn ooit in handen gekomen met de overname van serverproducent Data General.
De NS600 is gebaseerd op de nieuwste Clariion CX600, terwijl de IP4700 uitging van de oudere Clariion FC4700. De CX600 is in augustus gelanceerd en signaleerde de gang naar de bovenkant van de markt voor de relatief lichtere Clariion-reeks.
EMC heeft namelijk nogal wat concurrentie te verduren van met name opslagspecialist Network Appliance. Die leverancier is met goedkopere opslaghardware - en lichter vergeleken met EMC's Symmetrix hoofdproducten - opgeklommen naar de markt voor zwaardere opslagsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.