Schlumberger stopt software in divisie

Dienstverlener Schlumberger gaat zijn software-activiteiten in één tak verenigen. Het bedrijf liet vandaag weten afschrijvingen van in totaal 2,9 miljard dollar te plegen.

Het grootste deel van de afschrijving komt voort uitgoodwill op de overname van de Franse dienstverlener Sema Group. Die is in maart 2001 ingelijfd voor een bedrag van 5,2 miljard dollar in contanten. Verder schrapt Schlumberger 1600 banen in de Verenigde Staten en Europa, wat een afschrijving van 77 miljoen dollar inhoudt.
De integratie van het overgenomen Sema verloopt moeizaam. Dit is namelijk extra bemoeilijkt doordat die dienstverlener in juni 2000 zelf een overname had gepleegd. Dat betrof LHS Group, leverancier van software voor klantenzorg en facturering.
Het zijn die activiteiten die nu samengebracht worden met de software voor smartcards, betaalautomaten, elektra-meetapparatuur, betalingssystemen en telecomhardware. Overigens is de smartcard-software overgenomen van Bull.
Schlumberger-woordvoerster Ariane Labadens zegt dat het bedrijf verkoop van de software-activiteiten of van de hele softwaredivisie in één keer overweegt. "Wij realiseerden ons dat de bedrijfsmodellen van onze consulting-, integratie- en uitbestedingsactiviteiten erg verschilden met die van onze productverkoop." Schlumberger speelt ook met de gedachte zijn softwaredivisie naar de beurs te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.