IBM ontkent stopzetten verkoop OS/2

IBM ontkent dat het de verkoop van zijn pc-besturingssysteem OS/2 stopzet. IBM plaatste donderdag een bericht online waarin het de verkoopstop meldde.

DatSoftware Withdrawal-bericht (http://www.ibmlink.ibm.com/usalets&parms=H_902-274), waarin bijna driehonderd OS/2-gerelateerde producten zijn aangemerkt voor verkoopstaking (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5102sln.htm), wordt nu tegengesproken. IBM verzekert zijn klanten dat het OS/2 blijft verkopen en ondersteunen.
"Zolang onze klanten OS/2 willen, zullen wij hun ondersteunen. We hebben absoluut geen plannen om OS/2 van de markt te halen", zegt de Amerikaanse woordvoerder Steve Eisenstadt.
Hij stelt dat deNotice of Software Withdrawal alleen betrekking heeft op de verkoop van OS/2-producten in winkelverpakkingen (shrink-wrapped). Klanten kunnen de software nog gewoon online bestellen en het dan downloaden of op cd-rom ontvangen.
De documentatie zal voortaan voor het overgrote deel alleen nog maar elektronisch verkrijgbaar zijn. "We publiceren nu nog vrij veel documentatie in papieren vorm, maar dat houdt dus op", aldus Eisenstadt.
Toch adviseert IBM veel van zijn klanten om van OS/2 te migreren naar de nieuwere producten van het bedrijf. Dit betreft met name gebruikers die toepassingen voor elektronische handel willen draaien, zegt de woordvoerder. "We hebben een migratieplan voor die klanten klaarliggen, dus zodra zij er klaar voor zijn kunnen wij helpen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.