IDC: ict-bestedingen trekken aan in 2003

De wereldwijde bestedingen aan ict-middelen nemen komend jaar weer toe, en wel met zes procent. Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC in zijn jaarlijkse vooruitblik.

Het totale bestedingsniveau komt in 2003 uit op 1,9 biljoen dollar. Hoofdanalist John Gantz van IDC baseert deze voorspelling op de huidige bestedingen in de Verenigde Staten en de omzetten van technologieleveranciers wereldwijd.
IDC poneert in zijn jaar-voorspelling altijd tien punten. Normaliter komen zeven daarvan uit, aldus Gantz. Uitgekomen voorspellingen van het afgelopen jaar zijn de opkomst vanstreaming media, de herziening van ict-beveiligingsbeleid door bedrijven, en dat de webdienstenhype een nieuw hoogtepunt bereikt.
Misser was de voorspelling dat identificatie- en authentificatiediensten, zoals Microsofts Passport, breed in gebruik zouden zijn tegen het einde van 2002. Daarnaast voorzag IDC al een herstel van de ict-markt rond het midden van dit jaar. Ook dat is niet gebeurd.
Voor het komende jaar voorspelt het onderzoeksbureau dat de verkoop van middelzware servers weer groeit - ten opzichte van een daling van twintig procent dit jaar, dat acceptatie en gebruik van 64-bit computers langzaam zal zijn. Met dat laatste doelt IDC op computers met de 64-bit Itanium-processor van Intel.
Ook voorziet de marktanalist dat de groeiende populariteit van het open source-besturingssysteem Linux vooral ten koste zal gaan van het marktaandeel van Unix-systemen.
Daarnaast voorspelt IDC nog een toename in het internationale cyberterrorisme. Dit zal culmineren in een grote cyberaanval die de werking van het Internet een dag of twee ernstig zal hinderen en de economie zal verstoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.