Geruchten omringen Rational, Borland, Microsoft

Volgens berichten online wil Microsoft ontwikkelhulpmiddelenproducent Rational overnemen. Daarvoor moet het het bod van IBM overtroeven. Anders zou Microsoft Borland willen kopen.

Dit meldt onder meer nieuwsdienst Reuters. De betrokken bedrijven onthouden zich van commentaar. De beurskoers van Rational Software is echter al licht gestegen; beleggers anticiperen op een mogelijke biedingsstrijd tussen Microsoft en IBM. Hierdoor zou namelijk de overnamewaarde van de hulpmiddelenproducent stijgen.
IBM kondigde vorige week vrijdag aan Rational te kopen voor 2,1 miljard dollar (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5002sig.htm). Dat bod was al 29 procent meer dan de beurswaarde van het bedrijf en is IBM's grootste overname sinds 1995. Toen kocht het groupware-leverancier Lotus Development voor 3,5 miljard dollar.
IBM zet Microsoft de voet dwars met de overname van Rational (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5002sio.htm). Dat bedrijf is immers een hechte partner van de Windows-leverancier. De hulpmiddelenproducent is van behoorlijk groot belang om Microsofts .Net-strategie, van software als webdiensten, in de markt te zetten.
Nieuwe geruchten doen nu de ronde dat Microsoft als uitwijkstrategie Borland (voorheen Inprise, voorheen weer Borland) zou willen overnemen. Indien het niet lukt Rational uit handen van IBM te houden, zou de Windows-producent Borland willen kopen. Ook de aandelen van dat bedrijf zijn al gestegen in reactie op deze speculatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.