Alcatel: verdere marktverslapping in 2003

Alcatel ziet de telecommarkt in 2003 verder verslappen. De Franse producent van telecomapparatuur zegt dit op basis van zijn inschatting van de markt.

De telecomleverancier zegt dat zijn marktverkenning de vermoedens bevestigt dat de slapte van 2002 zich doorzet. Alcatel zegt toch in een gezonde financiële situatie te verkeren, dankzij strikt beheer van de kosten.
Dit omvat onder andere de in september aangekondigde ontslagen die meer dan een kwart van het personeelsbestand raakten. Het bedrijf houdt vast aan die getallen; het schrapt wereldwijd 23.000 banen om eind 2003 op 60.000 werknemers over te houden. Middels die operatie moet het operationele inkomen eind volgend jaar op break-even uitkomen. Meer ontslagen worden echter niet uitgesloten.
Om de voorziene verslechtering op te vangen, bouwt het bedrijf in het vierde kwartaal een aantal extra reserves op. Dit heeft zijn weerslag op de financiële resultaten voor die periode, maar Alcatel verwacht toch een verbetering in het operationele inkomen ten opzichte van het derde kwartaal. Dat is te danken aan de eindejaarsopleving in de verkoop, voortkomend uit de enigszins stabiele vraag naar breedbandapparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.