HP helpt Sybase met 64-bit databank

Sybase krijgt hulp van Hewlett-Packard voor de ontwikkeling van zijn databank voor de 64-bit Itanium 2-processoren van Intel. Dit betreft de Adaptive Server Enterprise-databank.

De twee bedrijven optimaliseren de software voor de Itanium 2-servers van HP. Die machines draaien als besturingssysteem Unix-variant HP-UX of het open source Red Hat Linux.
 
Concurrenten Oracle, IBM - die ook Informix in zich draagt - en Microsoft ontwikkelen hun databanken reeds voor de Itanium 2. Oracle claimt zijn geoptimaliseerde product als eerste op de markt te hebben; het wil dat deze maand nog lanceren. Microsoft volgt in april, net zoals IBM.
 
Sybase zegt dat de vraag naar de 64-bit uitvoering van zijn databank vooral komt van zijn klanten in de financiële sector en van producenten van technische apparatuur. Die gebruikers hebben behoefte aan de grotere adresseringsruimte die de Itanium biedt ten opzichte van 32-bit processoren.
 
Daarnaast overweegt de softwareproducent zijn databank aan te passen voor de semi 64-bit Hammer-processoren van AMD. Dat zijn in wezen 32-bit chips met 64-bit extensies voor de instructieset. Sybase heeft hierover nog geen besluit genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.