Intel stelt gecombineerde Wifi-chip uit

Intel brengt zijn eerste gecombineerde chip voor draadloze netwerken (Wifi) later uit dan gepland. De producent zit nog met enkele ontwerpproblemen en nationale wetgeving.

Intel wou zijn gecombineerde Wifi-chip, die zowel het snelle 802.11a-protocol als de huidige b-variant ondersteunt, tegelijk lanceren met nieuwe chips voor mobiele computers. Dit zijn de energiezuinige Banias-processor (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i1802rus.htm), die gebaseerd is op een geheel nieuw ontwerp, en de Calexico-module, die Wifi-chips en andere componenten in zich draagt.
 
Deze producten komen in de eerste helft van 2003 op de markt. Calexico bevat dan echter niet Intels Wifi-chip, maar een 802.11b-chip van Philips. De gecombineerde Intel-chip verschijnt tegen het einde van de eerste helft van het jaar.
 
"Er zijn nog enkele kwesties met betrekking tot het ontwerp, en ook een paar hordes te nemen met betrekking tot de wetgeving", aldus een Intel-woordvoerder. De wetgeving in bepaalde landen staat gebruik van het 802.11a-frequentiebereik (5 GHz) niet vrijelijk toe (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d50hb2jp.htm). Wifi-dataverkeer gebruikt namelijk radiofrequenties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.