Duitsland bezorgd over Microsoft-beveiliging

De Duitse regering is bezorgd over het gebruik door overheidsinstanties van Microsofts toekomstige beveiligingstechnologie Palladium.

Voornaamste struikelpunt zijn de mogelijk hogere kosten. Dit schrijft het Duitse ministerie van Economische Zaken en Arbeid in een uitgebreide brief aan de Bundestag. Wijdverbreid gebruik van Palladium zou het risico inhouden dat applicaties voor nieuwe, beveiligde pc's een nieuwe gebruikslicentie van Microsoft vereisen. Dat zou dan de kosten opdrijven.
De brief is eind vorige maand verstuurd, maar komt nu pas in de openbaarheid. EZ reageert hiermee op kritische vragen van de conservatieve partij Christelijk Democratische Unie.
EZ uit ook bezorgdheid over het gevaar dat Palladium een aanzienlijke barrière zal vormen voor aankomende concurrenten in de markt voor besturingssystemen. Het open source-besturingssysteem Linux geniet in Duitsland populariteit, onder meer middels de Duitse Linux-distributeur Suse.
Microsofts plannen voor Palladium omvatten toekomstige hardware met ingebakken beveiligingsmogelijkheden en software-voorzieningen zoals certificering. Dit moet software-piraterij terugdringen en crackers intomen. Critici vrezen dat Palladium echter ook aangewend kan worden als controle-apparaat om media- en softwaregebruik aan banden te leggen.
De Amerikaanse overheid ziet vooralsnog geen problemen in Palladium. Beveiligingsadviseur Richard Clarke van het Witte Huis stelt dat de voorstellen voor 'trusted computing' een goed begin vormen, maar nog niet genoeg zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Microsoft en beveiliging is een tegenstelling inzichzelf oftewel een zeef die allerlei "patches"bied om betrouwbaar over te komen en die gebruikt wordt om nog meer dollars te verdienen en de markt te pakken.
Als de basis al lek is wat verwachten nog...

Foutje:
" Duitsland bezorgd over Microsoft-beveiliging."
-
Hier had moeten staan:
" De hele wereld bezorgd over Microsoft-beveiliging."

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.