NEC brengt producten Japan naar Europa

De Japanse informaticareus NEC brengt komend jaar een aantal producten op de Europese markt die in Japan al beschikbaar zijn.

NEC heeft in België sinds deze zomer ook meer aandacht voor debusiness-to-business markt. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Dataquest is het bedrijf met de Packard Bell pc's marktleider in de Belgische consumentenmarkt.
Voor de verkoop van servers aan het bedrijfsleven stelde NEC deze zomer Systemat aan als voorkeurspartner. Zodra meer klanten geïnteresseerd raken in de NEC-producten, kan eventueel een tweede partner aangesteld worden, maar dat zal de komende maanden nog niet gebeuren.
Volgens algemeen directeur Olivier Bertrand van NEC België hebben de servers van zijn bedrijf een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van concurrerende merken. Hij wijst ondermeer op de nabijheid van de serverfabriek in het Franse Angers. "Bijna alle producten voor debusiness to business markt zijn ofwel 'factory to order' of 'configure to order'."
In het laatste geval kan de klant zijn machine geheel naar eigen wensen laten samenstellen, bij 'factory to order' gaat het om een totaaloplossing van hardware, software en opslag. Op die manier worden vaak volledige racks samengesteld voor de klant. Verder rekent Bertrand op de technologische vernieuwing van NEC die ervoor moet zorgen dat NEC sommige producten kan bieden die geen enkel ander bedrijf heeft.
Tot de producten die volgend jaar ook Europa bereiken, behoort een Tablet PC van NEC. Het gaat om een zogeheten 'pure' tablet, zonder keyboard dus. Het toestel weegt minder dan een kilo, is slechts 15 mm dik en heeft wireless LAN ingebouwd. De batterijtijd is wel minder dan bij de concurrentie. Bij een korte test had de Tablet PC wel grote moeilijkheden met het handschrift van ondergetekende. De eerlijkheid gebiedt toe te geven dat de Tablet PC zich daarmee in goed gezelschap bevindt.
Vorige week lanceerde NEC met zijn Express 5800 ook een eerste serverblad (blade). Ook die mag binnenkort in Europa verwacht worden. Daarnaast pakt het bedrijf ook uit met een aantal software-oplossingen. Meestal gaat het hier om software die nauw aansluit op de NEC-hardware, of die de samenwerking tussen NEC-producten en overkoepelende beheersoftware vergemakkelijkt. Op het lijstje producten staat ook een eigen applicatieserver van NEC.
Alle nieuwe producten werden deze week in Tokio geïntroduceerd op de Iexpo beurs. Dit is een bijeenkomst van NEC samen met partners als EMC, HP en BEA Systems, en werd dit jaar voor de derde keer gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Mitsubisi, Dayhatsu, Sony,Toshiba, Sanyo waren allemaal eerder op de markt in Japan, geen wonder overigens!
Maar dat wil nog niet zeggen dat ze even stabiel worden als West-Europese producten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.