Siemens: winst blijft prioriteit nummer een

Siemens moet zijn winstgevendheid snel verbeteren. Dit was de boodschap tijdens de bekendmaking van de financiële resultaten van het concern over 2002.

Het streven naar winst staat dan ook hoog in het prioriteitenlijstje voor volgend jaar. Siemens AG realiseerde over het boekjaar 2002 (dat eind september werd afgerond) een omzet van 84.016 miljard euro, een daling met 3 procent.
Het resultaat na belasting bedroeg 2.597 miljard euro, wat neerkomt op een stijging van 24 procent. 58.000 medewerkers verlieten het bedrijf (de helft door de afstoot van chipproducent Infineon), waardoor de groep vandaag nog 426.000 mensen te werk stelt.
Zestig procent van de verkoop wordt gerealiseerd buiten Duitsland. De belangrijkste afzetmarkten zijn de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China. In Europa boekte de groep een lichte vooruitgang.
De belangrijkste verliezen werden gemaakt in de divisie IC Networks (voice- en data-netwerken voor telecomoperatoren en bedrijven) en de divisie I&S (Industrial Solutions & Services, automatiseringsoplossingen voor de industrie).
Voor volgend jaar heeft de groep in het kader van het 'Operation 2003'-plan een aantal prioriteiten gedefinieerd. Blikvangers hierbij zijn het opkrikken van de winstgevendheid van de zwakkere divisies, en het verbeteren van de resultaten in de Verenigde Staten. De directie verwacht wel een nieuwe terugval in de activiteiten qua volume, maar hoopt op betere resultaten van de operationele divisies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Er wordt genoemd:
"en het verbeteren van de resultaten in de Verenigde Staten."
-
Ik weet wel een oplossing voor het verbeteren van de resultaten in de USA...!
= Stuur President Bush een brief.... met een bom!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.