Metagroup: Microsoft komt met Linux-software

Microsoft komt in 2004 met serversoftware voor Linux. Dit voorspelt onderzoeksbureau Metagroup. Microsoft spreekt dit tegen.

Metagroup stelt dat de Windows-leverancier tegen 2004 enkele serverproducten zal uitbrengen voor Linux. Dit betreft programmatuur voor het bieden van webdiensten en het draaien van websites, aldus de onderzoeksfirma.
Microsoft ontkent echter dat het plannen heeft om software te ontwikkelen voor Linux. Ondertussen staat de softwareproducent wel onder toenemende druk van het open source-besturingssysteem, met name in de servermarkt voor webtoepassingen.
Metagroup voorspelt dat Linux in 2007 draait op bijna de helft van alle nieuw verkochte servers. Op dit moment heeft de open Unix-variant een marktaandeel van 15 tot 20 procent. Op basis van deze voorspelde groei zou Microsoft Linux niet langer kunnen negeren, redeneert de marktonderzoeker.
"Wij menen dat Microsoft en sommige van diens partners tegen het einde van 2004 een aantal van hun bedrijfseigen serversoftware, .Net-componenten, zullen overzetten naar de Linux-omgeving", stelt Metagroup. "Langzamerhand zal dat ook de grote serverproducten zoals SQL Server (databank - red.) , Internet Information Server (webserver - red.) en Exchange (groupware - red.) omvatten."
Daarnaast voorspelt Metagroup dat de prijs voor de serveruitvoering van Windows aangepast zal worden om aantrekkelijker te zijn. Dit in vergelijking met het gratis verkrijgbare Linux.
Microsoft komt binnenkort al met een speciale webserver-uitvoering van zijn aanstaande Windows .Net 2003 Server. Ook heeft het de licentiestructuur voor dat nieuwe besturingssysteem aangepast: kosten per gebruiker, in plaats van per processor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet je waarom ze dat ontkennen?
-
Nee...
-
Ze zijn bang, dat ze al ruim vóór de beta1-versie uitkomt, ge-hacked zijn! :�)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.