Ellison steunt beginnend opslagbedrijf

Oracle-topman Larry Ellison steekt 100 miljoen dollar in het Pillar Data Systems. Dat opslagbedrijf wil komend jaar zijn eerste producten lanceren.

Pillar-ceo Michael Workman heeft al laten weten dat zijn bedrijf goedkope, eenvoudig beheerbare opslagtechnologie wil leveren aan kleine en middelgrote ondernemingen. Deze producten zullen zowel met nas- (network attached storage) en san-apparatuur (storage area network) samenwerken.
Technische details zijn nog niet bekend, maar Workman zegt dat Pillar hiervoor geen eigen chips ontwerpt. De toekomstige opslagproducten bestaan uit een combinatie van hardware en nieuwe software. Opslagleverancier Network Appliance hanteert een soortgelijke aanpak; diens hardware is in wezen standaard, maar de meerwaarde schuilt in het bestandssysteem en de daarop draaiende software.
"Het is veel code, de hoeveelheid software in ons systeem is aanzienlijk", aldus Workman. De eerste producten komen volgens de Pillar-topman op z'n vroegst over negen maanden op de markt.
Tot op heden heeft Pillar nog niet de helft van Ellisons investering van 100 miljoen dollar ontvangen. Ceo Workman zegt dat het bedrijf voorlopig voldoende geld heeft om door te draaien. In totaal zijn er 185 mensen werkzaam bij de twee vestigingen in Californië en Colorado.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Advertentie Ellison:
-
Koop Nu een "XP-Storage3000" voor maar $ 999.= ,
Je krijgt er een gratis Oracle DataBeestje bij!
-
Klinkt goed niet? :�)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.