Bankroet United Airlines raakt EDS

De surc�ance-aanvraag van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines raakt dienstverlener EDS. Die heeft nu een winstwaarschuwing doen uitgaan.

Het bankroet van United Airlines zorgt ervoor dat EDS zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal én voor het hele jaar 2002 naar bededen bijstelt. De dienstverlener verwacht nu dat de omzet per aandeel 10 procent lager uitpakt. Daarnaast doet het een afschrijving van 40 miljoen dollar op een lease-investering die het in 1991 samen met United Airlines deed.
Eerder werd EDS al geraakt door het wegvallen van US Air. Dit was een relatief klein contract. Het getroubleerde Worldcom, dat nu beschermd is tegen zijn schuldeisers, had echter een groter contract met de dienstverlener. In september gaf EDS al een onverwachte winstwaarschuwing af.
EDS heeft deze week echter twee nieuwe contracten gesloten ter waarde van 240 miljoen dollar met twee bestaande klanten. Dit zijn de Australische electriciteitsfirma Integral Energy en de Amerikaanse houtverwerker Weyerhaeuser.
Eerstgenoemde betreft een verlenging van het uitbestedingscontract met twee jaar. Het oorspronkelijke contract werd in 1996 getekend. De tweede nieuwe overeenkomst betreft het koppelen en beheren van de systemen van het recent door Weyerhaeuser overgenomen Wilamette.
Vorige maand zag EDS een van de grootste uitbestedingscontracten ooit aan zijn neus voorbij gaan. Levensmiddelenreus Proctor & Gamble besteedde zijn ict voor de komende tien jaar uit voor 7 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Erg handig als je een "produckt" verkoopt dat niet door de gewone consument aan te schaffen is.
Als je een reactie geeft, Hete Post, weet dan wel waar je over praat.

"Winst Waarschuwing", waar lees je dat niet!
-
Heel populair ben je, als je een "Winst Waarschuwing" hebt.
-
Volgens mij gaat het dan over een paar maanden hartstikke goed met dat bedrijf,
iedereen koopt dan je produkt, iedereen praat er de laatste tijd over.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.